Portsjonid: 8

Burrito

100 g keetmata kinoad (võib asendada riisiga) 

200 ml vett 

1 spl oliiviõli 

1/2 punast sibulat (hakitud) 

1 paprika (hakitud) 

2 tomatit (hakitud) 

1 suvikõrvits (keskmine, hakitud) 

2 x 400 g purki musti ube (loputatud, kurnatud; võib asendada muud värvi ubadega) 

1 x 400 g purk maisi (loputatud, kurnatud) 

1/4 - 1/2 tassi koriandrit (tükeldatud) 

2 tl köömneid 

1 tl tšillipulbrit 

1 tl chipotle pulbrit või suitsutatud paprika pulbrit 

1 tl küüslaugusoola 

1/2 tl sibulapulbrit 

maitseks soola 

6-8 tortillat (keskmist/suurt) 

serveerimiseks viilutatud avokaado, salsakaste omal valikul

 

Kinoa: Pane potti vesi ja voolava külma vee all loputatud kinoa. Lase keema tõusta ning pane kaas peale, alanda kuumust ja jäta umbes 15 minutiks kaane alla seisma. Seejärel võta kaas pealt ja lase veel 10 minutit seista. Lõpuks sega kinoa kahvliga läbi ja pane kõrvale.

Tortilla täide: Kuumuta õli keskmisel kuumusel suurel pannil või potis. Lisa hakitud sibul ja prae umbes  4 minutit, seejärel lisa paprika ja küpseta veel 2 minutit. Viska pannile ka tomatid, suvikõrvits ja mais, prae veel umbes 3 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Pärast seda pane pannile ka mustad oad, kinoa, koriander, köömned, sool, küüslaugusool ning chipotle, tšilli- ja sibulapulber. Küpseta, kuni kogu segu on ühtlaselt soe.

Tortillade voltimine: Aseta tortilla keskele paras kogus täidist, jättes tortilla äärtesse ruumi. Murra tortilla kaheks ning voldi ääred sisse poole. Seejärel rulli tortilla kokku.

Serveeri viilutatud avokaado ja oma lemmiku salsaga!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee