Portsjonid: 1

Cheddar juust kookospiimast

2 x 400 g purki täisrasvast kookospiima (näiteks Santa Maria purk, peaasi, et rasvasisaldus oleks 16-17%)

1 tl (valge veini) äädikat

2 tl (mere)soola

3 kuhjaga tl agar-agari pulbrit (kindlasti pulber, mitte helbed!)

1 tl paprikapulbrit

3 tl Meira broilerimaitseainet (sisaldab ainult looduslikke aineid)

5 kuhjaga spl maisitärklist

6 spl maitsepärmi ehk pärmihelbeid

 

Varu kõigepealt üks väiksem keraamiline, plekist või klaasist kausikene ning määri (oliivi)õliga kokku. Jäta see kõrvale kuuma juustu ootama.

Sega maisitärklis natukese kookospiimaga läbi ja aseta kõrvale. Sega ka agar-agar natukese kookospiimaga läbi ja jäta kõrvale. Aja ülejäänud kookospiim kastrulis keema ning keeda umbes pool minutit, kuni piim on täiesti segunenud.

Lisa äädikas, vispelda läbi, lisa sool ja vispelda. Lisa kookospiimaga läbi segatud agar-agar ja vispelda veel korralikult läbi. Keeda ja sega pidevalt vispeldades umbes minut aega. Lisa paprikapulber, broilerimaitseaine ning maitsepärm.

Vispelda korralikult ning lisa kookospiimaga läbisegatud maisitärklis. Keeda umbes minut samal ajal jõuliselt vispeldades.

Vala kuum ja vedel juust õliga määritud kausikesse ning jäta välja või toatemperatuurile umbes pooleks tunniks jahtuma.

Seejärel pane juust umbes 40 minutiks sügavkülma.

Lõika juustuääred võinoaga kausi küljest kergelt lahti ning kummuta juustupall lõikelauale või taldrikule.

 

Retsept ja pilt: http://www.taimetoit.ee/2013/09/vegan-cheddar-juust-kookospiimast-sulab.html

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee