Portsjonid: 8

Karamelliseeritud sibula pirukas

Piruka põhi: 

1 tass + 1 spl jahu 

1/2 tass mandlijahu (või peeneks purustatud päevalilleseemneid) 

2 spl jahvatatud linaseemneid (või chia seemneid) 

5 spl vett 

2 1/2 spl õli 

1/3 tl meresoola 

 

Täidis: 

3 keskmist-suurt punast sibulat, hakitud 

2 keskmist paprikat, tükeldatud 

2 väikest porru vart, peeneks hakitud 

3 küüslauguküünt, purustatud 

3 spl kikerhernejahu 

1 kuhjaga spl maisitärklist 

1/3 tassi vett (või köögiviljapuljongit) 

1 tl sibulapulbrit 

3/4 tl meresoola 

1/2 tl paprikapulbrit 

1/2 tl vürtsköömneid 

maitse järgi jahvatatud musta pipart 

1/2 spl värsket tüümiani (või 1/2 kuivatatud) 

1 spl tamarit (või sojakastet) 

3/4 tassi taimset piima 

200 g taimset juustu (valikuline) 

sibularõngad peale

 

Pane 2 spl jahvatatud linaseemneid (või chia seemneid) väiksesse kaussi, lisa 5 spl vett ning sega vispliga. Aseta 5 minutiks kõrvale.

Põhja jaoks lisa kõik koostisosad kaussi ning sega läbi spaatliga või kätega, kuni taigen püsib koos ja on korralikult läbi segatud.

Vajuta taigen õlitatud pirukavormi (umbes 20 cm suurusega) põhja ning külgedele. Pane külmiku.

Sega kokku kikerhernejahu, maisitärklis, ürdid, vesi või puljong kausis vispliga. Aseta kõrvale.

Kuumuta õli pannil madalal/keskmisel kuumusel ja lisa hakitud sibul porru ja paprika. Kuumuta köögivilju 15-20 minutit või kuni juba veidi pruunistunud. Sega tihti. Sega viimastel minutitel hulka ka küüslauk.

Vahepeal eelsoojenda ahi kuni 200 kraadi.

Lisa köögiviljadele hulka  kikerhernejahu segu, ning taimne piim ja tamari.

Lase segul natuke podiseda, kui segu on juba paksem, võta tulelt. Kalla täidis pirukavormi ja silu ühtlaselt laiali.

Soovi korral, võite lisada ka taimset juustu peale ning pannil pruunistatud sibularõngad kaunistuseks.

Küpseta ahjus ubes 25-30 minutit või kuni on pealt pruun.

Naudi!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee