Portsjonid: 4

Kartulipuder

10 kartulit (keskmise suurusega) 

1 sl margariini 

0,5+0,5 tl soola 

0,5 puljongikuubikut

200 ml taimset (kaera)piima 

50 ml kartuli keeduvett 

 

Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette keema.

Lase kartulid pehmeks, isegi puruks keeda (u 30-40 min), kurna, kuid jäta natuke keeduvett poti põhja.

Samal ajal pane väikse kastruliga margariin, taimne piim, poolik puljongikuubik, pool soolakogust ja oad keema ja lase neil umbes viie minuti jagu podiseda.

Seejärel püreesta saumiksriga segu.

Tambi kartulid katki, lisa neile oa-piima segu ja sega korralikult.

Maitse ja vajadusel lisa soola või näiteks maitsepärmi.

Oad võib siit ka välja jätta, kuid need on heaks kiudaine- ja valguallikaks.

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee