Portsjonid: 4

Kreemine tomatirisoto

Röstitud köögiviljad: 

1 spl oliiviõli 

300 g kirsstomateid 

2 punast paprikat 

1 suur suvikõrvits 

sool ja pipar 

Risoto: 

1 spl oliiviõli 

1 suur punane sibul, hakitud 

3 küüslauguküünt, hakitud 

225 g risotoriisi 

1 spl balsamico äädikat 

250 ml tomatipüreed 

250 ml köögiviljapuljongit 

umbes 6 päikesekuivatatud tomatit, tükeldatud väikesteks tükkideks 

peotäis värsket basiilikut, rebitud 

maitse järgi sool ja pipar 

taimne parmesan või maitsepärm (valikuline)

 

Köögiviljade röstimine:

Eelsoojenda ahi kuni 180C. Lisa oliiviõli ahjuvormi.

Tükelda köögiviljad väikesteks tükkideks ja viska kõik ahjuvormi, lisa soola ja pipart ja sega korralikult läbi.

Rösti ahjus umbes 30 minutit.

Risoto tegemine:

Nii kaua kui köögiviljad on ahjus, võta suurem pann ja lisa oliiviõli ning kuumuta madalal kuumusel.

Prae mõni minut sibulat ning lisa küüslauk ja prae veel minutike.

Sega sisse riis koos äädikaga ja sega pool minutit, et riis oleks õliga kaetud.

Lisa juurde tomatipüree ja köögiviljapuljong, lisades ½ tassi korraga ja vaheldumisi. Lase riisil imenduda enne kui lisad juurde.

Peale 20 minutit, lisa päikesekuivatatud tomatid ja röstitud köögiviljad. Sega kõik läbi, lisades vajadusel rohkem vedelikku, ja lase veel 5 minutit keeda kuni riis on valmis.

Võta tulelt ja sega sisse basiilik, sool ja pipar ning kui kasutad, siis parmesan või maitsepärm. Soovi korral võid ka sisse segada veel oliiviõli või taimset võid, et saada eriti kreemjas risoto.

Serveeri ja naudi!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee