Portsjonid: 3

Kung Pao baklažaan

340 g baklažaani (kuubikuteks hakitud) 

1 paprika (tükeldatud) 

1 sl küüslauku (pressitud) 

2 sl maisitärklist

2 sl sojakastet või tamarit 

2 sl vett 

1,5 tl valge veini äädikat või õunaäädikat 

2,5 tl magustajat (vahtrasiirup, agaavinektar, suhkur, stevia vm) 

Kaunistamiseks peeneks hakitud maapähkleid ja rohelist sibulat 

Soovi korral paar lusikatäit seesamiseemneid ja purustatud tšillihelbeid vastavalt maitsele

 

Sega maisitärklis vee hulka ja lase jahul täielikult lahustuda, seejärel vispelda vee-jahu segu hulka kõik koostisosad, välja arvatud baklažaanm paprika, maapähklid ja rohelinesibul. 

Vala pool sellest kastmest baklažaani- ja paprikatükkidele, ülejäänud kaste jäta praegu kõrvale ootele.

Aseta baklažaani-paprika-kastmesegu tunniks külmikusse marineerima (kui Sul on kiire, siis võid selle sammu ka vahele jätta, kuid nii võib parim maitseelamus ära jääda).

Vala pannile veidi õli ja pruunista kõik koostisosad peale kaunistuste keskmisel kuumusel pidevalt segades, et söögisegu pannile ei nakkuks.

Pruunista, kuni baklažaan ja paprika on pehmed.

Lisa kaunistuseks pähklid ja sibul ning serveeri näiteks aurutatud riisi, nuudlite või muu meelepärasega.

 

Retsept ja pilt: https://chocolatecoveredkatie.com/2017/03/27/kung-pao-eggplant/

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee