Portsjonid: 2

Lääte-kinoakotletid salatiga

60 g punaseid läätsi

60 g kinoad 

0,5 tl paprikapulbrit 

0,5 tl karripulbrit 

maitse järgi soola 

praadimiseks õli 

1 suurem küps avokaado 

1 laimi mahl 

peotäis kirsstomateid 

2 vart rohelist sibulat 

veidi marineeritud jalapenot (soovi korral) 

paar peotäit beebispinati lehti

 

Viska läätsed ning kinoa potti, lisa suts soola ning kata need keeva veega nii, et vesi ulatub umbes 2 sõrme võrra teradest kõrgemale. Keeda pehmeks (läheb umbes 20 minutit), vahepeal kontrolli, ega vesi pole otsa saanud. Kui on, siis lisa juurde. Tekkima peab pudrutaoline mass.

Sega juurde maitseained ning lase pudrul jahtuda.

Jahtumise ajal puhasta avokaado ning purusta viljaliha koos laimimahla ning soolaga ühtlaseks. Soovi korral tükelda sisse pisut jalapenot.

Poolita kirsstomatid ning haki roheline sibul.

Kui puder enam-vähem jahtunud, siis vormi segust 4 kotletti ning prae need õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt krõbedaks.

Serveerides säti kotletid spinatilehtede hunnikule, tõsta peale avokaadomögin ning puista üle tomatipoolikute ja rohelise sibulaga.

 

Retsept ja pilt: http://kahvliga.ee/laatse-kinoakotletid-monusa-salatiga/

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee