Portsjonid: 4

Läätse bolognese

3 tassi brokoliõisikuid 

1 porgand (hakitult) 

3 küüslauguküünt (hakitult) 

1 sibul (hakitult) 

1 sellerivars (hakitult) 

1 tass seeni 

3 tassi tomateid (värskeid või konserveeritud) 

1 purk tomatipastat 

1 tass rohelisi või punaseid läätsi 

2 tassi vett või köögiviljapuljongit 

1 spl oregaanot 

1 tl tüümiani 

1 spl suhkrut või agaavi siirupit 

maitseks soola, pipart 

soovi korral garneeringuks kreeka pähkleid, maitsepärmi

 

Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta.

Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.

Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi.

Lisa tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb.

Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained.

Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks.

Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka kreeka pähklid. Sega ja naudi!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee