Portsjonid: 4

Lihtne karri

¼ pakki riisi (nt basmati) 

1,5 spl õli 

1 sibul (haki kuubikuteks) 

1-2 porgandit (haki kuubikuteks) 

1-2 tassitäit brokolit (haki peeneks ja kasuta ka vart) 

1 purk kikerherneid (loputa ja kurna) 

1 purk kookospiima 

1 tl karripulbrit 

0,5 - 1 tl jahvatatud vürtsköömneid (võib asendada ka jahvatatud köömnetega) 

1 - 1,5 tl suitsutatud paprika pulbrit (võib asendada ka tavalise paprikapulbriga) 

2 spl Bon Soya maitsepärmi (võib ka ära jätta) 

1 tl sojakastet 

maitseks soola, tšillit või garam masala maitseainet

 

Keeda riis vastavalt pakendil olevale juhisele ning maitsesta vähese soolaga. Samal ajal kuumuta pannil õli ning pruunista sibulat, kuni see muutub klaasjaks.

Lisa sool (umbes 1 tl), porgandikuubikud ja brokkoli. Pruunista paar minutit, lisa kikerherned ja maitseained – karri, suitsutatud paprika, vürtsköömned, pipar, tsilli, sojakaste ja maitsepärm.

Sega kõik kenasti ära ja pruunista veel umbes 5 minutit ja lisa kookospiima.

Lase kaane all madalal kuumusel haududa, kuni kõik on parajalt krõmps või pehme, olenevalt sellest, kuidas sulle rohkem maitseb.

Vajadusel lisa veel soola või sojakastet ning suurema vürtsikuse saavutamiseks tšillit, vürtsköömnesegu või garam masalat.

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee