Portsjonid: 15

Pontsakad pannkoogid

1 dl taimset piima või vett 

3.5 dl maitsestamata soja- või kaerajogurtit 

180 g (3 dl) nisu- või kaerajahu 

1/2 tl küpsetuspulbrit 

1/4 tl soola 

1-2 spl suhkrut 

praadimiseks õli

 

Sõelu kokku küpsetuspulber ja jahu, veendudes, et pulber ja jahu oleksid korralikult segunenud

Sega juurde suhkur ja sool

Vispelda sisse jogurt

Kui tainas tundub liiga paks, siis võid veidi lisada vett, ent tainas peaks olema üsna tihke ja veniv

Lase tainal mõni minut seista, et küpsetuspulber aktiviseeruks

Prae veidi rohkem kui keskmisel kuumusel mõnusad pontsakad pannkoogid, kus üks kook = 1 suurem supilusikatäis taigent. Kui koogid pealt mullitavad, on aeg need ringi keerata. Vajadusel mängi veidi kuumusega, et ääred ei kõrbeks ja koogid keskelt tooreks ei jääks

Serveeri nt maapähklivõi ja moosiga; kaneeli ja suhkruga.

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee