Portsjonid: 4

Risoto seente ja hernestega

0,25 tassi india pähkleid 

1 tassi hakitud sibulat 

2,5 tassi viilutatud šampinjone 

1 tass külmutatud rohelisi herneid 

0,25 tl jahvatatud musta pipart 

6 tassi köögiviljapuljongit 

1 tass (pruuni) riisi 

2 küüslauguküünt 

1 tl kuivatatud tüümiani 

1 tl õunaäädikat 

1-2 spl maitsepärmi 

maitsestamiseks soola, soovi korral õli

 

Leota india pähkleid väikses kausis umbes 30 minutit või kui Sul selleks aega ei ole, keeda neid 15 minuti jagu. Vett pane nii palju, et pähklid oleks veega kaetud.

Samal ajal pane kaanega pannile 0.25 tassi vett ja sibul ja lase umbes 5 minutit kõrgel kuumusel valmida (võid vee asemel kasutada ka paari spl õli). Sega sisse seened, maitsesta pipraga ning lase keskmisel kuumusel valmida umbes 10 minutit, kuni seened on pehmed. Lisa rohelised herned ja lase veel 5 minutit podiseda ning vajadusel lisa ka õli või vett (vett 1-2 tl korraga), et toit põhja ei kõrbeks. Tõsta pann tulelt.

Lase paksupõhjaline pott kuumaks, vala sinna puljong, riis (kui kasutad valget riisi, valmib toit oluliselt kiiremini, seega pea seda silmas , küüslauk ja tüümian. Lase toidul keema tõusta, seejärel alanda kuumust, kata pott kaanega ning lase toidul seda aeg-ajalt segades valmida. Riis on Sulle indikaatoriks – see peab olema enam vähem pehme (pruuni riisi korral keeda umbes 45 minutit).

Samal ajal pane india pähklid koos leotusvedelikuga blenderisse ja blenderda pehmeks. Kui riis on enam vähem pehme, lisa samasse potti seente ja sibula segu, india pähkli koor, õunaäädikas, maitsepärm ja sool.

Küpseta kaaneta potis keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni riis on täiesti valmis ja kreemine – umbes 20 minutit (pruuni riisi korral). Vajadusel lisa vett, kui toit tahab põhja kinni jääda.

Lase toidul kaane all veel 5 minuti jagu seista, maitse ning vajadusel maitsesta veel ja asu nautlema!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee