Portsjonid: 4

Rosolje

5 väikest peeti 

1 kg kartulit 

1 keskmine õun 

1 väike valge sibul 

1 purk marineeritud kurke (nt. Võileivakurk) 

250g tofut (nt. Bon tofu tilli ja peterselliga) 

4 spl magusat sinepit või veidi vähem Põltsamaa sinepit 

400g taimset majoneesi (nt. Tarplan vegan majonees) 

1 pakk taimset toidukoort (nt. Alpro sojakoor) 

maitseks soola

 

Keeda koorega eraldi pottides nii kartulid kui ka peedid, seni kuniks nad noaga katsudes pehmed on.

Kuid ole tähelepanelik, et kartulid üle ei keeks! (Muidugi võib ajanappuse korral poest osta ka valmis keedetud peete.) Kalla ära vesi ja lase peetidel ja kartulitel jahtuda. (Võid seda teha ka peole eelneval õhtul).

Koori peedid ja kartulid ning haki väikesteks kuubikuteks.

Haki ka tofu, sibul, õun ja marineeritud kurgid- me soovitame kasutada Põltsamaa võilevakurke, mille marinaad annab salatile eriti mõnusa meki.

Seejärel lisa sinep, taimne majonees ja taimne koor. Maitsesta salat soolaga. Alati võid ka sinepit ja majoneesi lisada vastavalt maitsele.

Lase salatil enne serveerimist mõni tund kuni üleöö seista, et maitsed mõnusalt läbi käiks ja naudi tuttavaid maitseid taimses võtmes! 

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee