Portsjonid: 6

Seene Wellington

750 g seeni, hakitud 

125 g keedetud riisi (võib ka asendada läätsedega või lisada rohkem seeni) 

1-2 spl oliiviõli 

1 suur sibul, hakitud 

4 küüslauguküünt, hakitud 

150 g beebispinatit 

2 spl sinepit 

maitse järgi soola ja pipart 

4 tüümiani oksa 

100 g hakitud kreeka pähkleid või pekaane (valikuline) 

60 g taimset juustu 

1 leht taimset lehttainast (nt Pagaripoiste oma) 

2-3 spl taimset piima (pintseldamiseks)

 

Täidis(võib varem valmis teha):

Kuumuta suurel pannil 1 spl õli. Lisa sibul ja prae kuni on õrnalt pruunikad, umbes 3 minutit. Lisa seened, maitsesta soola ja pipraga ning prae kuni kuldsed, umbes 5 minutit. Kui valmis, tõsta seened kõrvale, nt paberi peale, et neid õlist kurnata.

Tõsta pann uuesti tulele allesjäänud õliga. Rösti küüslauku mõni sekund, lisa spinat ning prae 2-3 minutit kuni spinat kokku tõmbub. Tõsta spinat sõelale, et kurnata ja pigista põhjalikult. (või lihtsalt sulata külmutatud spinat ja pigista)

Sega seened ja sibul kokku riisiga, maitsesta vajadusel veel soola/pipraga, lisa sinep (valikuliselt ka hakitud kreeka pähklid/pekaanid ja vegan juust), sega kokku ning pane segu külmikusse koos spinatiga, jahuta täiesti maha.

Piruka kokku panemine:

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

Pane lehttaigen ahjuplaadile, küpsetuspaber all. Pane spinat taigna keskele, aja laiali jälgides, et ääred jääksid vabaks. Kalla täidis spinati peale ja pane ka tüümian ning vajuta veidi kokku. 

Ettevaatlikult keera tainas kokku, et sul tekiks päts.Vajuta ääred kinni. Keera päts teistpidi, et ääred oleks allpool.  

Õrnalt tee väikesed sisselõiked, (aga mitte lõigata täiesti läbi), ja pintselda veidi taimse piimaga.

Küpseta Wellingtoni umbes 20 minutit, kuni kuldne ja paisunud. 

Serveeri ja naudi!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee