Portsjonid: 4

Šokolaadivaht

1 purgi jagu kikerhernekonservi vedelikku (ca 125 ml)

100 g tumedat sulatatud  šokolaadi (nt 56% Kalevi Bitter)

1-2 tl tuhksuhkrut

näpuotsatäis soola

 

Sulata vesivannil šokolaad ja tõsta kõrvale, lase jahtuda. Vahusta kikerhernevedelik miksriga tugevaks valgeks vahuks, selliseks, et vahule hakkavad peale tekkima triibud ja vaht ei valgu laiali. Lisa vahule tuhksuhkur ning näpuotsatäis soola, vahusta veel 15 sekundit. 

Viimasena lisa vahule aeglaselt juurde šokolaad, sega vahtu lusika või vispiga õrnalt ja aeglaselt, kuniks segu on ühtlane. Pane kindlasti tähele, et šokolaad oleks jahtunud, sest muidu  vajub vaht kokku. Tõsta valminud vaht kausikestesse ning aseta külma, lase taheneda. Serveeri koduse moosi või marjadega.

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee