Portsjonid: 2

Täidetud baklažaan

1 baklažaan 

2 spl oliiviõli 

1 keskmine šalottsibul, hakitud 

1 tass hakitud aedšampinjone 

5-6 konserveeritud ploomtomatit, tükeldatud 

1 spl tomatimahla konservist 

2 küüslauguküünt, hakitud 

1/2 tassi keedetud kinoad 

1/2 tl jahvatatud köömneid 

1 spl värsket koriandrit, hakitud + lisa kaunistamiseks 

maitse järgi soola ja pipart 

1 spl tahinit 

1 tl sidrunimahla 

1/2 tl küüslaugupulbrit 

kastme vedeldamiseks vett

 

Eelsoojenda ahi kuni 220 kraadi.

Lõika baklažaan pikuti pooleks ja kühvelda keskelt veidi viljaliha välja. Aseta küpsetuspaberile ja nirista peale 1 spl oliiviõli. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.

Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened.

Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.

Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.

Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.

Naudi!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee