Portsjonid: 4

Täidetud paprikad

6-8 paprikat 

1 sibul (haki peeneks) 

2 suvikõrvitsat (koori, haki tükkideks) 

3 porgandit (koori, haki peeneks) 

1 tass köögiviljapuljongit (ühest kuubikust) 

3 tassi keedetud riisi, kinoad, läätsesid või bulgurit 

5 spl tomatipastat 

0.5 tl soola 

1 sidruni mahl 

0.25 tl pipart 

20 g (3/4 tassi) värsket tilli 

20 g (3/4 tassi) värsket peterselli

 

Kuumuta ahi 175 kraadini. Samal ajal valmista riis, kinoa, läätsed või bulgur vastavalt pakendil olevale õpetusele.

Lõika paprikatel varre juurest kaaneke maha (nii nagu kõrvitsalambikeste meisterdamisel Halloweeni ajal tehakse), kuid jäta see alles ning tee paprikad seest tühjaks. Pese ja nõruta korralikult. Pane paprikad koos peale asetatud kaanekestega ahju. Parim oleks kasutada ahjunõu, mis on natuke sügavam, et paprikad kindlasti püsti püsiks. Lase neil 30 minuti jagu ahjus valmida.

Samal ajal lase pann kuumaks ja prae sibulaid, suvikõrvitsaid ja porgandikuubikuid köögiviljapuljongis 5-6 minuti jagu. Sega sisse sulle meelepärane lisand ja tomatipasta. Lisa till ja petersell, pipar ja sool (soovi korral ka muud maitseained) ning sega korralikult.

Kui paprikad on valmis, võta need ahjust välja, täida valmistatud seguga, aseta kaaneke taas peale ja pane 30-40 minutiks tagasi ahju.

Soovitatavalt puista veel üle maitsepärmiga ja naudi!

PRIVAATSUSPOLIITIKA

 

info@taimetoiduvaljakutse.ee